zondag 27 februari 2011

In Amerika

In Amerika, (meer precies San Francisco en Berkeley waar we tot nu toe verblijven) is er superveel te zien en heb ik tot nu toe weinig tijd gehad voor stukjes.

Maar alvast een paar ervaringen/observaties:

-          De mensen hier zijn er erg in voor een praatje en vrij openhartig. Zodra je na de verplichte How are you- Fine uitwisseling een vraag stelt of iets verteld heb je binnen no-time een geanimeerd gesprek. Met hier een daar een gevalletje van To Much Information.

-          Tot nu toe hebben we een score van minstens 50% wat betreft Amerikanen die ‘iets’ met Nederland hebben. Of ze zijn er geweest, of ze hebben familie die er vandaan komt.
Zo was er zowel een boekverkoper met vrouw uit Friesland als een elevator-operator met Frieze grootvader.

-          Het is hier echt een ‘melting pot’ van verschillende nationaliteiten, rassen, talen etc ‘living the American life’. De Marokkaanse taxichaffeur die ons van het vliegveld naar ons eerste hotel bracht was sinds 7 jaar in Amerika, zag er super hip uit, met geruit hoedje en al, en sprak accentloos Amerikaans-Engels.
Zijn zelfverklaarde berber achtergrond kwam toch nog even naar voren toen we uitstapten en hij Joep vroeg, ‘Are you boyfriend and girlfriend? She’s tall. Good for having babys with!’

-          Inderdaad is alles in Amerika groter, duh obvious, en dat wisten we best van te voren.
Toch sta je raar te kijken als je in een Mexicaans fastfood-restaurant een small Margerita besteld en je bijna een halve liter drank in een enorm cocktail-glas krijgt.

Geen opmerkingen: